Van Oh My Foodness

Vleeschwaar vleeswaren recept crostini roomkaas en bacon ontbijtspek

Met crostini’s kun je natuurlijk eindeloos variëren. Sabine van Oh My Foodness licht dit keer haar favoriete crostini’s met bacon en frisse roomkaas uit. Smullen maar!

Vleeschwaar vleeswaren recept crostini roomkaas en bacon ontbijtspek

Crunchy bites

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

Voor 20 crostini’s

  • 1 teentje knoflook
  • 1½ theelepel knoflookpoeder
  • 2 ciabatta afbak broden
  • 2 bosuien
  • 8 plakjes ontbijtspek (broodbeleg)
  • 200 gram naturel roomkaas
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de grillstand van de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Stap 2: Snijd de ciabatta’s in schuine plakjes. Schil het teentje knoflook en snijd deze doormidden.
Stap 3: Verdeel de plakjes brood over de bakplaat en wrijf de bovenkanten in met knoflook. Besprenkel de broodjes met olijfolie, peper en zout en grill ze 10 minuten in de oven tot ze goed knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.
Stap 4: Verdeel de plakjes ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en grill deze plakjes in de oven tot ze goed knapperig zijn. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en snijd vervolgens in kleine stukjes.
Stap 5: Hak de bosuitjes fijn en schep deze samen met het knoflookpoeder, peper en zout door de roomkaas.
Stap 6: Smeer de frisse roomkaas over de afgekoelde crostini’s en verdeel de uitgebakken bacon eroverheen. Bestrooi de crostini’s met fijngehakte bieslook en serveer direct.

Share this Post

About the Author
Oh My Foodness

Oh My Foodness

blogfoto_groot3Sabine Koning schrijft op haar populaire food- & travelblog Oh My Foodness met een persoonlijk tintje en een knipoog, want het leven is al serieus genoeg. Natuurlijk is gezond en uitgebalanceerd eten belangrijk, maar soms vergeet je daardoor te genieten. Sabine inspireert je op Oh My Foodness en in haar video’s om voluit van het leven te genieten.





Favorieten“Rauwe ham, cervelaat of grillworst, vooral die met een beetje kaas.”
Mmmm"Broodje carpaccio van Turks brood, carpaccio vlees of rauwe ham, truffelmayonaise, zongedroogde tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.”
Hoe“De slager op de zaterdagmarkt maakt iedere week een weekpakketje vleeswaren. Hierdoor heb ik altijd verschillende vleeswaren in huis voor op brood, crackers, in salades of om gerechten mee op te fleuren door het in plakjes of reepjes te snijden.”
Memoires“Met vleeswaren ben ik opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn moeder stond ’s avonds de lunchtrommel van mijn vader klaar te maken: I know, luxe! Een stuk of zes boterhammen met een laagje boter en een plakje vleeswaren. Cervelaat, gebraden gehakt, ham en gekookte worst waren favoriet. Als ik cervelaat ruik zie ik die hele setting van mijn moeder in de keuken weer voor me. Nostalgie!”
Motto“Eat well, Travel often”
Tip“Denk verder dan je gewend bent. Weet je hoe lekker het is om een plakje salami op te snijden en door de pasta heen te doen? En kipfilet vleeswaren kun je prima gebruiken in een salade.”
Niet missen
Het ‘Guilty Pleasures Kookboek’, het eerste kookboek van Sabine in november 2015.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.ohmyfoodness.nl/