Van Charlot Veenstra

Een ‘Smoske’ zoals onze zuiderburen het noemen, oftewel ‘de club sandwich.’ Het is waarschijnlijk het bekendste bammetje ter wereld. Culinair recensent Johannes van Dam beschouwde het broodje zelfs als kwaliteitsmeter voor restaurants. Om jouw reputatie als thuischef wat op te krikken hebben wij daarom deze fantastische club sandwich van Smulweb voor je!

clubsandwich-kipfilet-vleeswaren-smulweb-vleeschwaar-recept

Club Sandwich

Bereidingstijd

10 minuten

Boodschappenlijst

Voor één persoon

  • 4 sneetjes wit casinobrood
  • 1/2 avocado
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 6 plakjes kipfilet
  • 1 hardgekookt ei, in plakjes
  • 1 rode geroosterde paprika (pot), in repen
  • 50 g gemengde sla
  • 1 eetlepel dressing naar keuze

Stappenplan

Stap 1: Rooster de sneetjes brood.
Stap 2: Prak het vruchtvlees van de avocado in een diep bord fijn.
Stap 3: Mix de avocado met Bieslook, mayonaise en chilipoeder, en voeg vervolgens zout en peper toe naar smaak.
Stap 4: Bestrijk 3 sneetjes brood met de avocadospread en beleg ze met de losjes dubbelgevouwen plakjes kipfilet, plakjes ei en repen paprika.
Stap 5: Leg de sneetjes op elkaar en dek ze af met het laatste sneetje. Snijd de clubsandwich diagonaal in vieren en zet elk stapeltje vast met een satéprikker.
Stap 6: Smullen maar!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra