Van Charlot Veenstra

Deze risotto met chorizo verovert je hart bij de eerste hap! Bekijk hier snel hoe je deze culinaire hartenveroveraar op tafel zet.

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-chorizo-risotto-24Kitchen-Rudolph-van-Veen-8

Risotto met chorizo

Bereidingstijd

Bereiden: 50 minuten

Boodschappenlijst

  • 700 ml water
  • 2  kippenbouillonblokjes
  • 2  sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g chorizo
  • 500 g groene asperges
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml rode wijn
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 0.5 bosje munt
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • klontje roomboter

Stappenplan

Stap 1: Breng het water en de bouillonblokjes aan de kook.
Stap 2: Pel en snipper de sjalotten.
Stap 3: Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Stap 4: Haal het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
Stap 5: Verwijder de houtachtige uiteindes van de asperges en snijd de asperges in gelijke schuine stukken.
Stap 6: Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten, knoflook en chorizo circa 2 minuten.
Stap 7: Voeg de risottorijst toe en bak deze circa 1 minuut mee. Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen.
Stap 8: Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij, en gaar de risotto in circa 15 minuten. Roer regelmatig goed door.
Stap 9: Voeg na 10 minuten de asperges toe en kook nog 5 minuten mee.
Stap 10: Rasp de Parmezaanse kaas en hak de munt fijn.
Stap 11: Roer de Parmezaanse kaas, de helft van de munt en de doperwten door de risotto. Warm goed door en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de chorizo risotto over borden. Maak de borden af met de resterende muntblaadjes en een klein beetje boter.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra