Van Smulweb

Vleeschwaar vleeswaren recept carpaccio parmaham gegrilde asperges

Een heerlijk licht en zomers gerecht waarin de pure smaken van Italië met net zoveel perfectie samenkomen als bij een Italiaanse aria. Dit gerecht is bovendien onwijs makkelijk klaar te maken én het is een gegarandeerd succes op de dinertafel!

Vleeschwaar vleeswaren recept carpaccio parmaham gegrilde asperges

Gegrilde asperges op een bedje van parmaham

Bereidingstijd

10-20 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • Zakje rucola (75 gram)
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Parmezaanse kaas snippers
  • Geroosterde pijnboompitten
  • 16 plakken Parmaham
  • 250 gram groene aspergepunten

Dressing:

  • 1 el balsamico azijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 el groene olijven tapenade
  • peper en zout

Stappenplan

Stap 1: Voeg in een kommetje de ingrediënten voor de dressing samen en zet deze apart.
Stap 2: Versnipper de Parmaham over de borden en doe hetzelfde voor de rucola.
Stap 3: Grill de aspergepunten ongeveer 5 tot 10 minuten en verdeel ze over de borden.
Stap 4: Garneer de borden vervolgens met de zongedroogde tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas snippers.
Stap 5: Top de borden af met een lepel wat dressing.
Stap 6: Serveer de salade met een versgebakken stuk ciabatta.
Stap 7: Buon appetito!

Share this Post

About the Author
Smulweb

Smulweb

Op dit inspiratieplatform voor food-lovers vind je elke dag nieuwe inspiratie voor je dagelijkse maaltijd, etentjes met vrienden of de lekkerste taarten.

Maak een eigen pagina aan en bewaar daar je favoriete recepten en deel ze met vrienden of familie. Zoek recepten op ingrediënt, kies recepten uit talloze categorieën, laat je inspireren door vragen, expertise of recepten van andere bezoekers of deel zelf.

Onder ‘Wiki’ lees en leer je alles over voedingsmiddelen, kruiden en seizoensgroenten. Lekker koken en genieten van pure en verse ingrediënten is iets wat we weer vaker thuis doen. Mede door de vele inspirerende kookprogramma’s op televisie en omdat we niet altijd wekelijks uit eten willen of kunnen. Internet maakt het heel easy en toegankelijk om inspiratie op te doen en met elkaar te delen en Smulweb is daarvoor de perfecte online hotspot.

Niet missen
Smult is hét kooktijdschrift van Smulweb met daarin altijd ruim 60 maakbare recepten van de lekkerste cheesecake tot aan een verrassende risotto. Alles staat stap voor stap uitgelegd. Smult staat vol tips en recepten van top- en thuiskoks en geeft antwoord op brandende kookvragen, allemaal in een fris inspirerend hip jasje.
Voor meer informatie en een preview ga naar www.smult.nl

kijk voor meer informatie en recepten
http://www.smulweb.nl/