Van Smulweb

Vleeschwaar-Carpaccio-lolly-met-filet-americain-smulweb-1130px-4

Dit gerechtje kun je opdienen als voorgerecht, is heerlijk voor bij de lunch of kan ook geserveerd worden als borrelhapje.

Vleeschwaar-Carpaccio-lolly-met-filet-americain-smulweb-1130px-4

Snoepje voor carnivoren

Bereidingstijd

tot 10 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 150 gram filet americain
  • 30 gram kappertjes
  • 1 sjalotje
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1/2 bos basilicum
  • 100 gram carpaccio vlees
  • 4 eetlepels Balzamico azijn
  • 8 yakitori prikkers

Stappenplan

Stap 1: Snijd de basilicum klein en snipper de sjalot
Stap 2: Meng nu de kappertjes, filet americain,basilicum en pijnboompitten en rol hier met schone handen kleine bolletjes van met een doorsnee van plus-minus 2 cm dik
Stap 3: Leg de plakjes carpaccio op de werkbank en rasp er wat van de parmezaansekaas over
Stap 4: Leg in het midden van een carpaccio plakje een bolletje filet americain. Maak alles netjes dicht en prik er een prikker in
Stap 5: Serveer het op een mooie schaal met rucola.

Tip: Als dipsausje kun je er een balsamico creme bij doen

Share this Post

About the Author
Smulweb

Smulweb

Op dit inspiratieplatform voor food-lovers vind je elke dag nieuwe inspiratie voor je dagelijkse maaltijd, etentjes met vrienden of de lekkerste taarten.

Maak een eigen pagina aan en bewaar daar je favoriete recepten en deel ze met vrienden of familie. Zoek recepten op ingrediënt, kies recepten uit talloze categorieën, laat je inspireren door vragen, expertise of recepten van andere bezoekers of deel zelf.

Onder ‘Wiki’ lees en leer je alles over voedingsmiddelen, kruiden en seizoensgroenten. Lekker koken en genieten van pure en verse ingrediënten is iets wat we weer vaker thuis doen. Mede door de vele inspirerende kookprogramma’s op televisie en omdat we niet altijd wekelijks uit eten willen of kunnen. Internet maakt het heel easy en toegankelijk om inspiratie op te doen en met elkaar te delen en Smulweb is daarvoor de perfecte online hotspot.

Niet missen
Smult is hét kooktijdschrift van Smulweb met daarin altijd ruim 60 maakbare recepten van de lekkerste cheesecake tot aan een verrassende risotto. Alles staat stap voor stap uitgelegd. Smult staat vol tips en recepten van top- en thuiskoks en geeft antwoord op brandende kookvragen, allemaal in een fris inspirerend hip jasje.
Voor meer informatie en een preview ga naar www.smult.nl

kijk voor meer informatie en recepten
http://www.smulweb.nl/