Van Charlot Veenstra

Met een klein aantal basisingrediënten kun je eindeloos variëren met brood. Combineer je brunchbrood met een heerlijke soep en je komt moeiteloos de rest van de middag door! 

vleeschwaar brunchbrood met lenteui en rauwe ham francescakookt

Broodnodig

Bereidingstijd

Bereiden met zelfgemaakt brooddeeg: 25 minuten + rijzen 2 uur + bakken 15-20 minuten

Bereiden met kant-en-klaar brooddeeg: 10 minuten + bakken 15-20 minuten

Boodschappenlijst

Voor 1 brunchbrood

  • Brooddeeg voor witte bolletjes (kant-en-klaar)
  • 1 ei losgeklopt
  • Zout & peper
  • 2 lente ui in ringetjes
  • 4-6 plakken rauwe ham (varieer vooral met bijvoorbeeld salami, snijworst of boterhamworst)

Stappenplan

Stap 1: Verdeel het deeg grof in ronde stukken (hoeven geen goedgevormde bolletjes te zijn
Stap 2: Doe de stukken deeg samen met het ei en de lente ui in een grote kom. De plakken rauwe ham snijd je in kleine stukjes en die gaan ook in de kom. Strooi hier rijkelijk peper en zout over
Stap 3: Verwarm de oven voor op 200 graden of gasovenstand 4
Stap 4: Meng alles met je handen goed door elkaar (niet kneden, alleen losjes mengen) en schep het daarna over in een ingevet broodblik of groot cakeblik. Dek het af met bijvoorbeeld een theedoek. Laat daarna nog 60 minuten rijzen
Stap 5: Bak het brunchbrood 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant goudbruin is en het brood gaar. Het brood is het lekkerste als het net uit de oven komt en iets is afgekoeld

Tip: In aluminiumfolie kun je het brood daarna nog zo’n 2-3 dagen goed houden in de koelkast.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra