Van Francesca Kookt

vleeschwaar brunchbrood met lenteui en rauwe ham francescakookt

Met een klein aantal basisingrediënten kun je eindeloos variëren met brood. Combineer je brunchbrood met een heerlijke soep en je komt moeiteloos de rest van de middag door! 

vleeschwaar brunchbrood met lenteui en rauwe ham francescakookt

Broodnodig

Bereidingstijd

Bereiden met zelfgemaakt brooddeeg: 25 minuten + rijzen 2 uur + bakken 15-20 minuten

Bereiden met kant-en-klaar brooddeeg: 10 minuten + bakken 15-20 minuten

Boodschappenlijst

Voor 1 brunchbrood

  • Brooddeeg voor witte bolletjes (kant-en-klaar)
  • 1 ei losgeklopt
  • Zout & peper
  • 2 lente ui in ringetjes
  • 4-6 plakken rauwe ham (varieer vooral met bijvoorbeeld salami, snijworst of boterhamworst)

Stappenplan

Stap 1: Verdeel het deeg grof in ronde stukken (hoeven geen goedgevormde bolletjes te zijn
Stap 2: Doe de stukken deeg samen met het ei en de lente ui in een grote kom. De plakken rauwe ham snijd je in kleine stukjes en die gaan ook in de kom. Strooi hier rijkelijk peper en zout over
Stap 3: Verwarm de oven voor op 200 graden of gasovenstand 4
Stap 4: Meng alles met je handen goed door elkaar (niet kneden, alleen losjes mengen) en schep het daarna over in een ingevet broodblik of groot cakeblik. Dek het af met bijvoorbeeld een theedoek. Laat daarna nog 60 minuten rijzen
Stap 5: Bak het brunchbrood 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant goudbruin is en het brood gaar. Het brood is het lekkerste als het net uit de oven komt en iets is afgekoeld

Tip: In aluminiumfolie kun je het brood daarna nog zo’n 2-3 dagen goed houden in de koelkast.

Share this Post

About the Author
Francesca Kookt

Francesca Kookt

francescakookt-wendyvanbreefotografie-1Carnivoor pur sang Francesca wordt zielsgelukkig van een goed stuk geroosterd vlees. Deze populaire foodblogger inspireert je maximaal met lekkere, makkelijke en gezonde gerechten voor het hele gezin. Zo wordt deze dagelijkse bezigheid nog leuker!


Favorieten: “Doe mij maar een goede rosbief, pastrami, filet americain met uitjes of de gerookte ribeye waar mijn slager ook vleeswaar van maakt.”
Mmmm: “Carpaccio van rosbief met geroosterde bietjes en balsamicoazijn, daarmee maak je gegarandeerd indruk.”
Hoe: “Ik eet vleeswaren niet alleen op brood, maar verwerk ze ook in salades, antipasti, carpaccio of ik bak broodjes van wat leftover pizzadeeg waar ik vleeswaren in doe.”
Memoires: “Het plakje worst dat ik als kind altijd bij de slager kreeg was echt een feest.”
Motto: “Eten is genieten!”
Tip: “Vraag je slager vaker om een ons vleeswaren die hij zelf heel lekker vindt. Zo ontdek je verrassende nieuwe dingen.”
Niet missen: In 2016 het boek van Francesca Kookt over de culinaire opvoeding van kinderen ‘Mag ik nog een hapje’.

Kijk voor meer recepten van Francesca op www.francescakookt.nl
Fotocredits: Wendy van Bree