Van Francesca Kookt

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-broodje-Surinaamse-worst-kipfilet-Francesca-Kookt-11

Een overheerlijk kruidig broodje die (zoals Francesca het zelf zegt) heerlijk smaakt op ieder moment van de dag, dus óók bij het ontbijt! Wij zeggen alvast njang switie, oftewel eet smakelijk.

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-broodje-Surinaamse-worst-kipfilet-Francesca-Kookt-11

Óók voor het ontbijt!

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten (stoven)

Boodschappenlijst

  • Kipfilet (stuk)
  • Zonnebloemolie
  • Maggiekruid (lavas)
  • Selderij
  • Snufje gemalen piment
  • Snufje zwarte peper
  • Ketchup
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1el plantaardige olie
  • 1 klein (Surinaams) maggiblokje
  • 25ml water

Stappenplan

Stap 1: Snijd de kipfilet en de tomaat in blokjes, en snijd de ui en de knoflook fijn.
Stap 2: Fruit de knoflook en de ui in wat zonnebloemolie.
Stap 3: Voeg zodra de knoflook en de ui gefruit zijn een theelepel piment, het maggieblokje en zwarte peper naar smaak toe.
Stap 4: Zodra de kruiden goed gemengd zijn voeg je 4 eetlepels ketchup toe.
Stap 5: Voeg vervolgens de kip toe en laat het op een laag vuurtje 15 minuten lang pruttelen.
Stap 6: Hak ondertussen de lava en selderij met steeltjes en al fijn en roer die door de kip.
Stap 7: Schep de kip op de broodjes en smullen maar.

Share this Post

About the Author
Francesca Kookt

Francesca Kookt

francescakookt-wendyvanbreefotografie-1Carnivoor pur sang Francesca wordt zielsgelukkig van een goed stuk geroosterd vlees. Deze populaire foodblogger inspireert je maximaal met lekkere, makkelijke en gezonde gerechten voor het hele gezin. Zo wordt deze dagelijkse bezigheid nog leuker!


Favorieten: “Doe mij maar een goede rosbief, pastrami, filet americain met uitjes of de gerookte ribeye waar mijn slager ook vleeswaar van maakt.”
Mmmm: “Carpaccio van rosbief met geroosterde bietjes en balsamicoazijn, daarmee maak je gegarandeerd indruk.”
Hoe: “Ik eet vleeswaren niet alleen op brood, maar verwerk ze ook in salades, antipasti, carpaccio of ik bak broodjes van wat leftover pizzadeeg waar ik vleeswaren in doe.”
Memoires: “Het plakje worst dat ik als kind altijd bij de slager kreeg was echt een feest.”
Motto: “Eten is genieten!”
Tip: “Vraag je slager vaker om een ons vleeswaren die hij zelf heel lekker vindt. Zo ontdek je verrassende nieuwe dingen.”
Niet missen: In 2016 het boek van Francesca Kookt over de culinaire opvoeding van kinderen ‘Mag ik nog een hapje’.

Kijk voor meer recepten van Francesca op www.francescakookt.nl
Fotocredits: Wendy van Bree