Van Francesca Kookt

Vleeschwaar recept broodje gerookte kip rabarber chutney Francesca Kookt vleeswaren

Voor een goede lunch hoef je echt de deur niet uit!  Met deze smakelijke sandwich met gerookte kip en rabarberchutney (die je overigens in een handomdraai op tafel zet,) overtroef je namelijk zó de sandwiches van je favoriete lunchcafé.

Vleeschwaar recept broodje gerookte kip rabarber chutney Francesca Kookt vleeswaren

Ruimt lekker op

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten

Boodschappenlijst

voor vier personen

Chutney:

  • 1el olijfolie
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 stukje gember van 1cm, gepeld en gesnipperd
  • snufje zeezout
  • 2 volle theelepels ras el hanout
  • 500gr rabarber, schoongemaakt en in stukjes
  • Wat je nodig hebt voor de chutney
  • 1el blanke rozijnen
  • 4el bruine suiker
  • snufje kaneel
  • 2el appelcider azijn
  • 1tl sinaasappelrasp

Broodjes:

  •  vier pitabroodjes
  • 100 gram jonge bladsla
  • 100 gram gerookte kip in dunne repen
  • Een handvol cherry tomaten

Stappenplan

Stap 1: Verhit voor de chutney wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en gember met het zeezout.
Stap 2: Bak dit totdat het glazig ziet en strooi de ras el hanout erbij, bak dit nog een minuutje mee.
Stap 3: Voeg de stukjes rabarber toe, roer alles goed door en zet het vuur iets lager.
Stap 4:  Blijf af en toe roeren totdat de rabarber zachter is geworden, dit duurt een paar minuten.
Stap 5: Dan kunnen de rozijnen, bruine suiker, kaneel en azijn erbij. Roer weer goed door en laat nog 15 minuten op zacht vuur pruttelen.
Stap 6: Als laatste gaat de sinaasappelrasp erdoor. Zet het vuur uit en laat de chutney afkoelen.
Stap 7: Vul de pitabroodjes met jonge bladsla, kip, gehalveerde cherry tomaten en een flinke lepel rabarber chutney.
Stap 8: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author
Francesca Kookt

Francesca Kookt

francescakookt-wendyvanbreefotografie-1Carnivoor pur sang Francesca wordt zielsgelukkig van een goed stuk geroosterd vlees. Deze populaire foodblogger inspireert je maximaal met lekkere, makkelijke en gezonde gerechten voor het hele gezin. Zo wordt deze dagelijkse bezigheid nog leuker!


Favorieten: “Doe mij maar een goede rosbief, pastrami, filet americain met uitjes of de gerookte ribeye waar mijn slager ook vleeswaar van maakt.”
Mmmm: “Carpaccio van rosbief met geroosterde bietjes en balsamicoazijn, daarmee maak je gegarandeerd indruk.”
Hoe: “Ik eet vleeswaren niet alleen op brood, maar verwerk ze ook in salades, antipasti, carpaccio of ik bak broodjes van wat leftover pizzadeeg waar ik vleeswaren in doe.”
Memoires: “Het plakje worst dat ik als kind altijd bij de slager kreeg was echt een feest.”
Motto: “Eten is genieten!”
Tip: “Vraag je slager vaker om een ons vleeswaren die hij zelf heel lekker vindt. Zo ontdek je verrassende nieuwe dingen.”
Niet missen: In 2016 het boek van Francesca Kookt over de culinaire opvoeding van kinderen ‘Mag ik nog een hapje’.

Kijk voor meer recepten van Francesca op www.francescakookt.nl
Fotocredits: Wendy van Bree