Van Smulweb

Vleeschwaar vleeswaren recept amuse champignons gekookte ham roomkaas

Een klein hapje met groot genot!  Dit lekkere amuse hapje zullen je smaakpapillen zeker waarderen.   

Vleeschwaar vleeswaren recept amuse champignons gekookte ham roomkaas

Chique champignons

Bereidingstijd

Bereiden: 40 minuten

Boodschappenlijst

voor 8 personen

  • 8 niet al te grote champignons
  • 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
  • 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes
  • fijngehakte peterselie
  • geraspte belegen kaas
  • bouillon van tablet

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit.
Stap 3: Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.
Stap 4: Vul de champignons met de ham-massa
Stap 5: Zet de champignons in een ovenschaal en giet er een laagje bouillon overheen zodat de champignons niet droog worden.
Stap 6: Bestrooi de champignons met de geraspte kaas en zet ze in het midden van de oven.
Stap 7: Bak de champignons ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Stap 8: Garneer de champignons met een blaadje peterselie.
Stap 9: Smullen maar!

Tip!
Serveer de champignons als amuse hapje bij de eerste gang.

Share this Post

About the Author
Smulweb

Smulweb

Op dit inspiratieplatform voor food-lovers vind je elke dag nieuwe inspiratie voor je dagelijkse maaltijd, etentjes met vrienden of de lekkerste taarten.

Maak een eigen pagina aan en bewaar daar je favoriete recepten en deel ze met vrienden of familie. Zoek recepten op ingrediënt, kies recepten uit talloze categorieën, laat je inspireren door vragen, expertise of recepten van andere bezoekers of deel zelf.

Onder ‘Wiki’ lees en leer je alles over voedingsmiddelen, kruiden en seizoensgroenten. Lekker koken en genieten van pure en verse ingrediënten is iets wat we weer vaker thuis doen. Mede door de vele inspirerende kookprogramma’s op televisie en omdat we niet altijd wekelijks uit eten willen of kunnen. Internet maakt het heel easy en toegankelijk om inspiratie op te doen en met elkaar te delen en Smulweb is daarvoor de perfecte online hotspot.

Niet missen
Smult is hét kooktijdschrift van Smulweb met daarin altijd ruim 60 maakbare recepten van de lekkerste cheesecake tot aan een verrassende risotto. Alles staat stap voor stap uitgelegd. Smult staat vol tips en recepten van top- en thuiskoks en geeft antwoord op brandende kookvragen, allemaal in een fris inspirerend hip jasje.
Voor meer informatie en een preview ga naar www.smult.nl

kijk voor meer informatie en recepten
http://www.smulweb.nl/