Van Francesca Kookt

Vleeschwaar vleeswaren of je worst lust Francesca Kookt wendy van bree fotografie

In onze rubriek ‘Of je Worst lust’ vragen we liefhebbers van smaeck naar hun visie op vleeswaren en hun favoriete gerechten.

Vleeschwaar vleeswaren of je worst lust Francesca Kookt wendy van bree fotografie

Mag ik nog een hapje?

Smaeckmaker Francesca van Berk van het food blog Francesca Kookt timmert aan de weg. Op haar blog, met haar food kalender en binnenkort haar nieuwe boek ‘Mag ik nog een hapje?’ voorziet ze je van de heerlijkste recepten. We stonden te trappelen om haar een paar vragen te stellen!

Waar kunnen wij jou ’s nachts voor wakker maken?
Waar niet voor. Het liefste eet ik de hele dag door, dus als jullie iets lekkers voor me hebben gemaakt dan word ik wel wakker.

Hoe kom jij aan nieuwe inspiratie voor recepten?
Op de markt, bij mijn versspecialisten in de wijk, in restaurants en op vakantie. Vooral dus ‘uit het echte leven’.

Wat staat er gemiddeld 1x per maand bij jullie op tafel?
Surinaamse bami, anders gaan mijn mannen muiten.

Wat is je favoriete soort vleeswaren?
Rosbief.

Share this Post

About the Author
Francesca Kookt

Francesca Kookt

francescakookt-wendyvanbreefotografie-1Carnivoor pur sang Francesca wordt zielsgelukkig van een goed stuk geroosterd vlees. Deze populaire foodblogger inspireert je maximaal met lekkere, makkelijke en gezonde gerechten voor het hele gezin. Zo wordt deze dagelijkse bezigheid nog leuker!


Favorieten: “Doe mij maar een goede rosbief, pastrami, filet americain met uitjes of de gerookte ribeye waar mijn slager ook vleeswaar van maakt.”
Mmmm: “Carpaccio van rosbief met geroosterde bietjes en balsamicoazijn, daarmee maak je gegarandeerd indruk.”
Hoe: “Ik eet vleeswaren niet alleen op brood, maar verwerk ze ook in salades, antipasti, carpaccio of ik bak broodjes van wat leftover pizzadeeg waar ik vleeswaren in doe.”
Memoires: “Het plakje worst dat ik als kind altijd bij de slager kreeg was echt een feest.”
Motto: “Eten is genieten!”
Tip: “Vraag je slager vaker om een ons vleeswaren die hij zelf heel lekker vindt. Zo ontdek je verrassende nieuwe dingen.”
Niet missen: In 2016 het boek van Francesca Kookt over de culinaire opvoeding van kinderen ‘Mag ik nog een hapje’.

Kijk voor meer recepten van Francesca op www.francescakookt.nl
Fotocredits: Wendy van Bree