Van Vleeschwaar

Worstmakers Brandt en Levie begonnen ooit in een kelder met het maken van worst. Nu hebben ze een eigen werkplaats in de Amsterdamse Houthavens én een eigen boek: ‘De Worst Story’.

Vleeschwaar vleeswaren boek worst Brandt Levie De worst story worstmakers

De Worst Story is het verhaal van een vriendschap tussen drie jongens (Samuel, Geert en Jiri), zoals die is ontstaan in de loopgraven van het Amsterdamse horecaleven en in legendarische restaurants als Le Hollandais en Vis aan de Schelde. Werken, feesten, lekker koken en de nodige chaos, dat is het recept. Nadat ze veel ervaring hebben opgedaan in verschillende toprestaurants besluiten ze zich toe te spitsen op het maken van worst.

Worst inspiratie
Geïnspireerd door hun helden Carlo Petrini (Slow Food), Dario Cecchini (de ultieme roosterkoning), Anthony Bourdain (koken is rock-‘n-roll) en Diny Schouten (de pasteikoningin) trekt het driemanschap eropuit om hun charcuteriepassie naar het hoogste plan te tillen. Via Parijs en Corsica reizen ze naar Italië, het walhalla van de worst, aangevuurd door hun liefde voor het varken, voor goed eten en voor avontuur. Wanneer ze alle kneepjes van het worstmaken onder de knie hebben lanceren ze hun eigen bedrijf. De passie voor lekker en duurzaam eten, hun politieke engagement en hun vriendschap blijken de ideale ingrediënten voor het zeer succesvolle merk Brandt & Levie. De Worst Story bevat meer dan 80 unieke recepten om zelf worst te maken en te koken met worst.

Bestellen?
Onder ander via Bol.com kun je het boek scoren!