Broodje Tip Top, Arnhem

Ons favoriete broodje: Broodje halfom

Begrip in Arnhem
Broodje Tip Top bestaat al vanaf 1963, elke Arnhemmer kent ons wel. Wijzelf zijn hier al 21 jaar werkzaam en vorig jaar januari hebben we de kans gekregen om de zaak voor onszelf voort te zetten. Onze klantenkring bestaat uit een divers publiek van jonge mensen tot vaste gasten die hier al 40 jaar komen en van kantoormensen tot de late stappers. Wanneer je op een van de terrassen rondom de zaak zit, kun je overigens ook iets van Tip Top tegenkomen: Broodje Tip Top serveert namelijk ook snacks en broodjes bij een groot deel van deze terrassen.

Broodje halfom
Het ouderwetse broodje halfom is bijna nergens meer te verkrijgen, maar bij ons staat hij nog steeds op de kaart. Een broodje halfom is een broodje met pekelvlees en gekookte lever, al dan niet met spekjes. De benaming komt van ‘broodje half-om-half’, dat wil zeggen: half om half belegd met twee soorten vlees, later ingekort tot ‘halfom’. Het is nog helemaal niet zo makkelijk aan lever en pekelborst te komen tegenwoordig, niet elke slagerij heeft dit standaard. Maar onze vaste slager, die ook al onze andere vleeswaren levert, gelukkig wel!

Vleeschwaar_hotspot-0884Tip van de chef
Onze tip is om ons Broodje Donald Duck eens te maken – of bij ons in de zaak te proeven! Dit broodje is belegd met rosbief, mayonaise aan beide kanten en een gekookt eitje. Inmiddels een wereldberoemd broodje, omdat hij al 54 jaar bij ons op de kaart staat.

Vleeschwaar_hotspot-0922 Vleeschwaar_hotspot-0833 Vleeschwaar_hotspot-0911 Vleeschwaar_hotspot-0849