’t Veerhuis, Den Helder

Ons favoriete broodje: Het twaalf-uurtje

Op de dijk
We hebben ‘t Veerhuis in 1998 overgenomen van de vorige eigenaar. We hebben allebei een totaal andere achtergrond, maar werkten naast onze studies in Lands End en vonden dit zo leuk dat we in dit vak zijn gebleven. Onze zaak is vooral bijzonder omdat deze zich op de dijk bevindt, met prachtig uitzicht over het Marsdiep en de Noordzee. Er komen hier dan ook veel verschillende bezoekers, zowel uit de regio als toeristen en zakelijke gasten. Wanneer je de boot vanaf Den Helder neemt naar het eiland, is het heel makkelijk om even langs te wippen bij ’t Veerhuis. De zaak ligt op loopafstand van de haven waar de boten vertrekken; heerlijk om je weekend weg hier goed in te luiden of om een hapje te eten voor te terug naar huis rijdt.

Vleeschwaar hotspot

Twaalfuurtje
Het Twaalfuurtje is een soort broodmaaltijd met verschillende soorten vleeswaren, een kroket en een bol huzarensalade. De vleeswaren worden altijd vers gesneden en varieert van tijd tot tijd, maar er zit altijd achterham, zelfgebraden rosbief en een worstsoort bij. We combineren het beleg met vers brood van de plaatselijke bakker.

Vleeschwaartip
De tip van de chef is: hoe verser, hoe beter. Dus alles worden vleeswaren bij ons altijd à la minute vers van het blok gesneden.

Vleeschwaar_hotspot-0137 Vleeschwaar_hotspot-0127  Vleeschwaar_hotspot-0054 Vleeschwaar_hotspot-0151