De Broodbode, Hengelo / Enschede / Deventer

Ons favoriete broodje: Toscaanse kip

Dagvers en huisgemaakt
Na vele jaren in de horeca en een hoofd boordevol ideeën, besloten we in 2009 voor onszelf te beginnen. Brood bakken was inmiddels een uit de hand gegroeide hobby. Met een kleine tweedehands deegkneder en een vloeroven, zijn we dagelijks vanuit onze omgebouwde schuur brood gaan bakken, beleggen en bezorgen bij bedrijven. Na 15 maanden was de Broodbode uit de schuur gegroeid en namen we de stap naar een winkelruimte. Daar hebben we ons kunnen ontwikkelen tot wie we nu zijn: een ambachtelijke lunchbedrijf voor iedereen die zin heeft in een lekker broodje! Nog steeds stoppen we de meeste tijd in het zelf maken van ons brood, dat we vervolgens beleggen met de beste ingrediënten: altijd dagvers en zoveel mogelijk huisgemaakt. We zoeken steeds de balans tussen klassiekers als beenham met mosterd-honing enerzijds en de broodjes met moderner beleg. Altijd verrassend lekker is ons handelsmerk!

Toscaanse Kip
Ons broodje Toscaanse Kip is een creatie van een van onze medewerkers die ook onze tweewekelijkse weekspecial bedenkt. De Toscaanse kip is uiteraard het lekkerst op een focaccia en wordt belegd met een flinterdun en vers afgesneden Italiaans gemarineerde kippenborstfilet, een huisgemaakte Toscaanse spread en zongedroogde tomaat on top! De fijngesneden ijsbergsla geeft een frisse bite aan dit heerlijke broodje.

Vleeschwaar_hotspot-0799Tip van de chef
Persoonlijk hou ik enorm van Zuid-Europese vleeswaren. Een van mijn meest favoriete beleggingen is een meergranenbrood met Parmaham, rucola, gorgonzola, plakjes gegrilde peer en daarover balsamicostroop. Een explosie van zuur, zoet en zout – echt een topper!

Vleeschwaar_hotspot-0828 Vleeschwaar_hotspot-0741 Vleeschwaar_hotspot-0811 Vleeschwaar_hotspot-0743