Broodje Bewust, Leeuwarden

Ons favoriete broodje: Turfgerookte Carpaccio

Lokale producten
Wij hebben Broodje Bewust geopend in augustus 2014 omdat we in Leeuwarden een plek misten waar je je geen zorgen hoeft te maken over wat je eet en drinkt. We hechten waarde aan de oorsprong van onze producten en werken daarom met duurzame producten die bij voorkeur uit de regio komen; in Noord-Nederland zijn wij de enige horecagelegenheid met een EKO-keurmerk. Onze kazen en vleeswaren komen voornamelijk  uit Friesland en worden veelal geproduceerd door kleinschalige bedrijven die wij allemaal bezocht hebben. Zo weten we zeker dat de betrokken dieren een goed leven hebben.

Turfgerookte Carpaccio
Het is een bijzonder broodje omdat men rundercarpaccio vaak wel kent, maar als rauwe variant. Het vlees wordt eerst licht gepekeld en dan gerookt op turf, dat geeft het een bijzondere en krachtige smaak. Daardoor hoef je eigenlijk maar heel weinig vlees op het broodje te doen. Qua combinatie hebben wij gekozen voor een klassieke stijl; een dressing op basis van honing en mosterd, geraspte Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitjes, rucola en een beetje alfalfa om het af te maken.

Vleeswarentip van de chef
Het voordeel van gepekeld en gerookt vlees is dat het extra lang houdbaar is, daardoor is de derving bij dit soort producten laag. Wij zijn natuurlijk duurzaam ingesteld en we gooien het liefst zo weinig mogelijk weg, maar dat geldt waarschijnlijk voor iedereen!

Broodje Bewust

Broodje Bewust  Broodje Bewust  Vleeschwaar_hotspot-0205  Vleeschwaar_hotspot-0225